VAXNING VS ANNAN HÅRBORTAGGNING

Det finns många olika varianter av hårborttagning att välja på idag. Nuförtiden kan man ta bort hår med laser, rakning, hårborttagningskrämer, depilator, ja, möjligheterna är många. Men hur mäter sig vaxning med andra metoder? Vi har sammanfattat lite bra argument  om att vaxning är den bästa metoden!

Laser
Idag finns möjligheten att ta bort hår med laser och det är absolut ett effektivt sätt, men det finns några nackdelar med laser. Dels är det dyrare än vaxning, vilket gör att det inte är ett alternativ för alla då det finns dem som inte har råd med laser och väljer därför vaxning som en mer ekonomisk metod. Det finns också de som säger att det är väldigt smärtsamt med laser, vilket gör vaxning till en mer behaglig upplevelse (speciellt med Lycons vaxer).

Laser har dessutom svårt för att ta bort ljusa hår, så har du inte mörkt hår men ändå vill få bort ditt hår så kan du inte göra det med laser, utan då är återigen vaxning rätt väg att gå.

Rakning
Vid rakning blir resultatet inte alls lika bra, det är lätt att huden blir irriterad och håret växer ut snabbt igen och blir stubbigt.Du slipper dessutom raka dig var och varannan dag, och kan gå och vaxa dig cirka en gång i månaden istället vilket sparar mycket tid. Vaxning är absolut ett bättre alternativ jämfört med rakning.

Epilering
Epilering är ganska likt vaxning då man i båda fall drar ut håren vid hårroten. I båda fallen ska det inte vara någon skillnad på resultatet, men det är många som tycker att epilering gör fruktansvärt ont, det tar lång tid och efterlämnar ofta röd och prickig hud. Vaxning är då mer effektivt då det går snabbare och med Lycons för och efterbehandlingsprodukter blir huden mjuk och len – direkt efter.

Plockning med pincett
Det kan absolut vara ett bra komplement till vaxning om man missar ett hår här och där, men till större områden är detta tillvägagångssätt väldigt tidskrävande och kan inte alls jämföras med den effektivitet som vaxningen ger.

Hårborttagningskrämer
Vid användning av hårborttagningskrämer tas inte håret bort vid hårroten, vilket gör att håret växer ut mycket fortare igen (likvärdigt med rakning). Man kan dessutom bränna sönder huden om man låter krämen ligga på för länge. Har du känslig hy ska du inte använda dessa krämer då det finns risk för att få en reaktion då de är ganska starka.

ipl_harborttagning