nimue

Nimue-produkterna skapades ursprungligen 1994 med inriktning på den medicinska marknaden för pre- och postoperativ användning. Nimue har sedan dess utvecklats till ett globalt erkänt märke för sina innovativa formula och spetsteknologi baserad på den effektiva kombinationen av exceptionella ingredienser och vetenskapligt bevisade leveranssystem.

Som den främsta ledaren inom hudvårdsbranschen är vi välkända för vår överlägsna förståelse för huden och effektiva behandlingar av olika hudtillstånd.

nimue produktbild

De professionella behandlingsprodukterna tillför optimala koncentrationer av farmaceutiska näringsämnen, spetsteknologiska antioxidanter, phytoceutikala produkter av överlägsen kvalitet, peptider och andra kraftfulla ingredienser där de behövs mest – under hudytan för att aktivt förbättra hudens välbefinnande och utseende.

nimue är globalt erkänt för sitt moderna hudklassifiseringskoncept (Miljöpåverkad hud, Hyperpigmenterad hud, Problemhud, Interaktiv hud) och sin unika filosofi baserad på fyra behandlingsgrundstenar, Föryngring, Återställande, Anitoxidering, och Solskydd.

Som ett dynamiskt märke och trendsättande innovatör fortsätter vi att tillfredställa den alltmer krävande hudvårdsmarknaden med vår unika förståelse, filosofi och koncept.

nimues nya generationens derma-cosmeceutiska hudvårdsserie erbjuder produkter som innovativt levererar aktiva ingredienser utvunna från naturliga bio-teknologiska källor för effektiva behandlingar och bibehållande av normal hud.

 Nimue AHA koncept

nimue_logotyp_

AHA-syror är organiska syror som utvinns från livsmedel. De förekommer även i den naturliga fysiologiska processen i den mänskliga kroppen. AHA-syror är mycket effektiva för att motverka solskador, behandla hyperpigmentering och är även en effektiv behandling vid acne.

Specifik forskning baseras på den unika Trippel-kombinationen, Koncentrationen (%) och Styrkan (pH) av AHA som underlättar den optimala dermala hudföryngringen med minimal hudirritation.

De korta och långsiktiga effekterna av AHA-syror:

  • Epidermal forskning tyder på förändringar i den basala cell-fysiologin och på att normalisering av cellfunktionen inträffar med någon reversering av den basala cell-atrofin.
  • Det sker en reducering av Stratum Corneums tjocklek, vilket inte beror på hudirritation och en keratolytisk effekt, utan genom förändring hos styrkan av sammanhållningen mellan de basala epidermala cellerna.
  • Tjockleken hos Stratum Corneum stabiliseras efter 8 veckors daglig applicering av AHA-syror på huden under ett år eller längre.
  • AHA-syror i den korrekta koncentrationen och styrkan tunnar inte ut huden eller minskar hudens skyddande funktion. Det finns inte heller något bevis att AHA-syror skapar inflammation och därför passar de bra för en långvarig användning.
  • En förbättrad epidermal fysiologi och hälsosammare övre dermala lager förbättrar hudens motståndskraft och toleransnivå.
  • Förtjockning av de dermala lagren förekommer upp till 28 veckor och stabiliseras därefter. Detta bevisar även att AHA-syror (i den korrekta styrkan och koncentrationen) bör användas under lång tid för att uppnå en optimal hudföryngring.
  • En ökad depostition av Glykoaminoglykaner tillåter huden att binda mer vatten och öka återfuktningen.